Valerie Aflalo

Årets vinnare av Damernas Värld Guldknappen läsarnas pris är den svenska designern och Oriflames modeexpert Valerie Aflalo. Med sina vackra skapelser har hon tagit modebranschen med storm.

Valerie började jobba som modell när hon var 16 år gammal och år 2000 kröntes hon till Fröken Sverige. Efter sin modellkarriär utbildade hon sig till designer i Paris och 2005 skapade hon sin första kollektion för det egna varumärket Valerie. Idag säljs Valeries varumärke hos återförsäljare i ett flertal länder runt om i världen.

Hur känns det att vinna Damernas Värld Guldknappen Läsarnas pris?
– Det känns väldigt stort! Jag har jobbat som designer i sju år och det är väldigt sällan som man får en sådan belöning för sitt arbete. Det är jätteroligt att folk tycker om det jag gör och med det här priset så har jag fått en helt ny energi i mitt skapande.

Vad betyder det här priset för dig och din karriär som designer? 
– Det bekräftar min position på marknaden och visar att jag har trogna kunder och en fungerande organisation. För mig personligen är det här en stor bekräftelse på att jag gör kläder som människor verkligen tycker om och uppskattar. Jag är så glad för det här priset, det är väldigt speciellt för mig.

Hur kommer det sig att du blev designer? 
– Det bästa jag visste som liten var att gå upp på min mormors vind och hitta gamla, vackra klänningar som hon sedan hjälpte mig att sy om så att de skulle passa mig. Att klä ut sig och hitta det där perfekta plagget väckte en riktig wow-känsla. Mina föräldrar jobbade dessutom i modebranschen så mode har funnits i mitt liv sedan barnsben.  

Vad kännetecknar dig som designer? 
– Jag gör unika plagg som jag tror att kvinnor känner sig vackra men bekväma i. Jag jobbar mycket med detaljer; enkla plagg men med fina detaljer.

Hur skulle du beskriva din kund?
– Hon är en glad person som gillar mode och uppskattar vacker kvalitet. Hon vill vara trendig och ha plagg som håller länge.

Vad har du för framtidsplaner? 
– Framtidsplanerna är att expandera utomlands och börja sälja på stora varuhus. Min stora dröm är att öppna en egen butik i Paris. Jag har själv bott där och älskar verkligen Paris och modekulturen som finns där, den är så äkta och genuin. I början av min karriär sålde jag min design på varuhuset Le Bon Marché, det skulle vara väldigt roligt att få börja sälja där igen.  

Vad inspirerades du av när du designade den senaste kollektionen för Oriflame? 
– Jag ville göra någonting vintrigt och dramatiskt med en vacker vintagekänsla. Jag är själv väldigt förtjust i den romantiska vintagestilen; sammet, paljetter och en bronsfärgad fågel får symbolisera minnen av en svunnen tid. Kollektionen är jättefin och passar verkligen till allting.


SKÖNHET

Dela med dig av ditt bästa skönhetstips?
Skönhet handlar väldigt mycket om vad du äter, se till att du äter mycket frukt och grönsaker då mår du bra och ser hälsosam ut.

Vilken skönhetsstil kommer du att satsa på i höst? 
I höst inspireras jag av stilikonen Audrey Hepburn och markerar ögonen med en eyeliner. Jag gillar verkligen den stilen, dessutom så passar looken lika bra dag som kväll.

Vilka skönhetsprodukter kan du inte leva utan?
Återfuktande ansiktscreme, mascara, rouge och läppglans.
Текст: Фото: Valerie Aflalo