Elsa Ekmans sommarlook

Makeupartisten Linda Hallberg har valt ut sommarens snyggaste skönhetslook som hon visar på Elsa Ekman, vår lokala ambassadör för The ONE. Här delar hon med sig av steg-för-steg-tipsen som fixar looken.

Jag kallar looken för fuchsia glow då fokus ligger på fuchsiafärgade läppar och naglar i kombination med en hy full av lyster,

förklarar Linda Hallberg.

BAS. Satsa på en naturlig hy som känns osminkad och full av lyster. Återfukta huden med en lätt fuktcreme och använd dig av en concealer eller en lätt foundation för att täcka det som behövs. Svep därefter ett skimrande rouge på kindbenen för att ge huden en fin lyster.


TIPS!
Skimmer reflekterar ljus vilket gör att den även trollar bort eventuella skavanker.


ÖGON.
Ge ögonen en fin, guldig lyster med en cremeögonskugga. Applicera ögonskuggan över hela ögonlocket med hjälp av fingrarna, det gör att den värms upp och lätt smälter in i huden. Böj fransarna med en ögonfransböjare och applicera en vattenfast mascara.


TIPS!
Har du lite fetare hy kan du börja med att grunda ögonlocken med ett löspuder för att hålla skuggan på plats.


LÄPPAR.
Grunda läpparna med en läppenna i samma nyans som läppstiftet, det gör att läppstiftet sitter bättre och inte flyter ut. Dutta därefter på läppstiftet och avsluta med att återapplicera det med hjälp av en pensel för en intensiv färg och perfekt resultat.


TIPS!
Har du målat utanför läpparna eller har läppstiftet runnit ut under dagen? Använd dig av en läppensel och lite concealer i din hudfärg och måla konturerna runt läpparna, då ser läpparna nymålade ut.


NAGLAR.
Matcha färgen på läpparna med naglarna. ”Jag valde en intensiv fuchsiafärg som passar fint till en solkysst hy,” säger Linda. Glöm inte att applicera ett under- och överlack för ett resultat som håller hela sommaren.


TIPS!
Istället för att måla på ett tjockt lager, måla flera tunna, tunna lager. Det minskar risken för bubblor och så torkar det fortare.

Här kan du spana in Linda Hallbergs blogg.


Текст: Фото: Rami Hanna