Sara Montazami kickstartar våren

Vi har pratat träning och hälsa med Sara Montazami som är aktuell med nya träningsserien ”Kickstart” som hade premiär i mitten av mars på TV3 Play.

Sara MontazamiSara har, tillsammans med bloggaren Fanny Lyckman och modechefen Petra Tungården, blivit tränad i två veckor av fitnessmodellen Ida Warg för att komma i sitt livs form. Här berättar hon om sina mål med Kickstart och delar även med sig av sina bästa tips.

Vilka mål ville du uppnå i programmet?
– Mitt främsta mål var att få en fastare bak, med tanke på att bikinisäsongen snart är i gång så kändes det som ett av mina viktigaste mål. Andra mål som både jag och de andra tjejerna i programmet hade var att få en mer vältränad kropp, förlora fett, få muskler och äta hälsosammare.

Sara Montazami
Ditt bästa tips till alla som vill kickstarta sin träning?
– Frukost innan träning är ett måste! Jag brukar dricka en banan- och jordgubbssmoothie med mandelmjölk och hampaprotein. Ha en plan. Skapa mål för dig själv och gör ett schema. Träna på morgonen! Jag älskar att vakna upp tidigt, träna hårt och sedan kunna jobba och utföra ärenden resten av dagen och veta att jag redan avklarat träningen.

Vad har du för hälso- och träningsmål för det här året?
– Först och främst vill jag verkligen känna mig mer bekväm med min kropp. Jag vill också anstränga mig mer och se till att träna varje dag, vare sig det är tio minuter eller en timme. Jag älskar att gå ut och äta middagar med mina vänner men jag försöker hålla mig borta från pizza, pasta och bröd. När jag verkligen är sugen på någonting kaloririkt eller sött så ser jag till att enbart ta en liten bit.

Dela med dig av dina bästa tips till andra som vill inleda våren hälsosamt.
 – Det är så viktigt att leva hälsosamt och jag känner att jag är en gladare person när jag gör det. Du måste motivera dig själv och hitta tid till att träna och laga hälsosam mat. Se till att hitta motivationen och sätt igång!

Vem är din största inspiration när det kommer till träning och hälsa?
 – Jag hittar inspiration från alla möjliga håll. Jag älskar att titta på andra bloggar, Instagram, Pinterest och i olika hälso- och träningsmagasin för att se vad som passar mig och min kropp bäst. Jag tycker om att prova på nya träningsformer och laga hälsosamma snacks och måltider från recept som jag hittar på olika sajter.

Vilken skönhetslook satsar du på när du tränar?
– Jag använder en tonad fuktcreme, bronspuder, lite rouge på kinderna och sedan lite mascara och läppglans.
Sara Montazami
Dela med dig av ditt bästa skönhetstips.
 – När jag vaknar upp sprayar jag alltid ansiktet med ansiktsvatten och återfuktar huden med en ansiktscreme. Tänk även på att använda en nattcreme på kvällen.
Текст: Фото: Sara Montazami